background

Az asztrológiáról

fantázia horoszkóp

Az asztrológiáról

Az asztrológia kifejezés a görög asztron, 'csillag' és logosz, 'szó, tudomány' szavakból ered. Feladata a bolygók állásából egy adott időpontban bekövetkezett esemény sorsának minél pontosabb meghatározása. Ez legtöbbször egy személy születése.
Eszköze a horoszkóp.

A horoszkóp görögül: horoscopos, jelntése „óranézés”.
Hora = óra
Scopo = ránéz, vizsgál
A horoszkóp az ég térképe egy adott pillanatra (például a születés pillanatára) felállítva.
A horoszkóp elemzésénél nem az idő mennyiségét, hanem annak minőségét vizsgáljuk. Azt nézzük, minek van itt az ideje, az adott időminőség milyen lehetőségeket hordoz magában.
Szimbólumokkal és analógiákkal dolgozunk, amelyek segítenek megérteni a bennünk rejlő adottságokat és erősségeket.

A radixhoroszkóp az egyén egész életére vonatkozik, nevezhetjük alaphoroszkópnak is. A személyiség megismerésének egy jó eszköze.
A szolár horoszkóppal az adott év energiáit, lehetőségeit tudjuk megnézni. A Nap visszatérésének képlete, születésnaptól születésnapig tart. Megmutatja, hogy milyen témák, energiák kerülnek középpontba az adott évben. Megmutatja, melyik területhez kapunk segítséget, hol kell több energiát kifejtenünk.
A lunár horoszkóp, más néven holdhoroszkóp a Hold 28 napos ciklikus mozgására épül. Hatásában hasonlóan vizsgálhatjuk, mint a szolárt, de itt csak egy havi időszakot nézünk.
A szinasztria, más néven párkapcsolati horoszkóp feltárja a két ember között automatikusan előálló dinamikát, a két ember egymással való kapcsolatát. Segítségével rávilágítok a közöttük meglévő vonzalmakra és feladatokra. Az elemzés nem csak házastársak, párok között lehetséges, hanem szülő-gyermek, testvérek, barátok, barátnők között is. Amennyiben nem együtt érkeznek az elemzésre, a másik fél beleegyezése szükséges.